Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rom marinerad kräftstjärtssallad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En fräsch somrig kräftsallad med en härlig rom-marinad.

Ingredienser

13 små portioner

Kräftstjärtsallad

  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 1 1/2 salladslök
  • 1 pkt haricoverts
  • 1 pkt physalis eller annan frukt
  • några tomater
  • en liten bit gurka
  • 2 pkt frysta skalade kräftstjärta

Rom marinad

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 st kaffeskedar stenbitsrom eller annan
  • någon droppe flytande honung
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Hyvla lite gurka tunt och strimla den.
  2. Dela ca halva pkt haricovert i 3 cm långa längder
  3. Skiva fina små bitar av tomat, paprika, salladslök och dela physalis i två halvor eller annan frukt.
  4. Blanda ihop med kräftstjärtarna.
  5. Marinaden - Blanda olivolja, vit balsamvinäger, två mindre toppade kaffeskedar stenbitsrom eller annan, salt, peppar och en aning flytande honung får inte bli för sött.
  6. Häll marinaden över salladen och låt dra i kyl. Häll upp i 13 små skålar som på bilden eller servera från en stor.