Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörgåstårta med rökt nötkött och pepparrot

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

En riktigt klassisk och god kombination med det salta röka nötköttet och pigga peppriga pepparroten.

Ingredienser

10 bitar
  • 8 vitt landgångsbröd utan kanter

Fyllning

  • 1 gurka
  • 200 g rökt nötkött
  • 50 g smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 bit färsk pepparrot, finriven
  • svartpeppar

Garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 bit färsk pepparrot, finriven
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar
  • 1/2 ask mangoldskott
  • 300 g rökt nötkött
  • 1 klase blå druvor
  • 1 knippe rädisor
  • 1 ask ärtskott

Så här gör du

  1. Lägg ut två brödskivor till en avlång tårta eller forma till en rund.
  2. Skala, kärna ur och finhacka gurkan. Strimla nötköttet och blanda med smör och pepparrot till en smidig massa. Rör ner crème fraiche, gurka och krydda med svartpeppar. Varva bröd och fyllning. Avsluta med ett lager bröd.
  3. Vispa grädden tjock och pösig. Blanda med riven pepparrot och smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
  4. Täck tårtan med pepparrotsvisp och garnera med mangold, skivor av nötkött, druvor, rädisor och ärtskott.