Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rökt makrill med jordgubbs- och spenatsallad med picklad fänkål

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Det är superhärligt med rökt fisk på sommaren. Vårt tips är att förvara rökt fisk kallt i kylen, gärna inlindad i folie, för att undvika att andra varor tar smak.

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g kokt färskpotatis
  • ½ isbergssallat
  • 65 g babyspenat
  • 250 g jordgubbar

Picklad fänkål:

  • 1 fänkål
  • 2 msk ättiksprit
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl vatten

Servera med:

  • 4 makrillfiléer
  • dill

Så här gör du

  1. Börja med att pickla fänkålen. Blanda i en lag av ättiksprit, socker och vatten, koka upp och låt svalna något. Lägg ner tunt skivad fänkål i lagen. Låt stå kallt, 10 minuter.
  2. Skiva färskpotatisen och lägg på botten av tallrikarna. Riv isbergssallaten i bitar och blanda med spenat och lägg ovanpå. Dela jordgubbarna och fördela ovanpå. Krama ur fänkålen och lägg i mitten. Fördela skinnfria bitar makrill på salladen. Garnera med dill.