Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rökt kalkonbröst med krämig sallad


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Späda potatisar och grönsaker i en krämig dressing är gott till rökt kalkonbröst.

Ingredienser

4 portioner

  • cirka 200 g skivat, rökt ­kalkonbröst


Sallad:


  • cirka 600 g delikatesspotatis

  • 100-150 g rädisor

  • 100-150 g sockerärter

  • 1 liten rödlök


Örtdressing:


  • 1 1/2 dl gräddfil

  • 1 msk dijonsenap

  • 2 tsk flytande honung

  • 3 msk hackad dill

  • 3 msk hackad gräslök

  • flingsalt

  • nymald peppar


Så här gör du

  1. Skrubba potatisen ren och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt kallna och skär i bitar.

  2. Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.

  3. Klyfta rädisorna, strimla eventuellt sockerärterna och hacka löken. Blanda potatis, grönsaker och dressing. Smaka av med salt och peppar.

  4. Lägg upp salladen och servera tillsammans med rökt kalkonbröst.