Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rökig Waldorfsallad i glas

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Vindruvor, äpple och kalkon som rörs ihop med majonnäs, crème fraiche och senap till en krämig förrätt.

Ingredienser

8 portioner
  • 150 g kärnfria blå druvor
  • 1 äpple
  • 1–2 blekselleristjälkar
  • 100 g skivad rökt kalkon
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • peppar
  • 8–10 salladsblad
  • 30 g pecan eller valnötter

Så här gör du

  1. Halvera druvorna. Kärna ur och tärna äpplet och skiva bleksellerin. Rulla ihop kalkonskivorna och skiva dem så att det blir strimlor.
  2. Rör samman majonnäs, crème fraiche och dijonsenap. Vänd ner druvor, äpple, selleri och kalkon så att de blandas med krämen. Krydda.
  3. Stick ett salladsblad i varje glas och fördela salladen ovanpå. Strö över hackade nötter. Garnera eventuellt med ett äppelchips.