Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rökig cheeseburgare med klyftpotatis och grillad majskolv

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Något jag verkligen förknippar med USA är hamburgare så det fick bli en riktigt rökig sådan till huvudrätt på USA´s födelsedag den 4 juli.

Våra gäster tycke att det var den godaste hamburgare de någonsin ätit och jag är beredd att hålla med, det kan inte gå fel med alla dessa goda ingredienser i en burgare! 🙂

Ingredienser

4 portion

Burgare:

  • 300 g nötfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 140 g finhackad bacon
  • 1 finriven gul lök
  • 125 g finriven cheddarost
  • 1 korkar liquid smoke
  • 2 msk vatten
  • 1 msk ströbröd
  • 3 msk Steakhouse bbq spice (krydda)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk pepparmix

Klyftpotatis:

  • 5 bakpotatisar
  • 5-8 msk matolja
  • flingsalt

Grillade majskolvar:

  • 2 majskolvar
  • vatten
  • salt
  • olja

Tillbehör:

  • 4 cheddarost, amerikansk färdigskivad för burgare
  • 4-8 msk hamburgerdressing
  • 4-8 msk ketchup
  • 4-8 msk senap
  • 4 tomat
  • 4 rödlök
  • 4 knaperstekt bacon

Så här gör du

  1. Burgare: Blanda vatten, ströbröd, kryddor och liquid smoke i en liten skål, låt stå några minueter.
  2. Blanda resterande ingredienser väl i en bunke, tillsätt ströbrödsplandningen och blanda ytterligare.
  3. Forma till fyra hamburgare och grilla på hög värme ca 4 minuter på varje sida
  4. Sänk värmen på grillen och lägg på ostskivorna på burgarna och låt dem ligga ytterligare ca 4 minuter
  5. När det är ca 2 minuter kvar på hamburgarna lägger du på hamburgerbröden och låter dem få lite färg.
  6. Montera cheesburgarna med tillbehören och servera tillsammans med klyftpotatis och grillade majskolvar.
  7. Klyftpotatis: Tvätta potatisen och skär den med skal i klyftor. Låt dem torka och sprid sedan ut dem på en oljad plåt.
  8. Ringla över matolja, blanda noga.
  9. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 60 minuter, ta ut och salta.
  10. Grillade majskolvar: Ta bort blad och rensa dem noga.
  11. Dela varje kolv på mitten och koka dem i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.
  12. Pensla kolvarna med olja som du har saltat. Grilla dem på medelhög värme i ca 10-15 minuter. Rotera dem då och då.