Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rökgrillad kalvfilé med tryffelkräm

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Unna dig denna fantastiska LCHF-rätt i helgen. Krämen med tryffel och chèvre är helt ljuvlig!

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kalvfilé
  • salt och peppar
  • 200 g gul paprika
  • 1 rödlök
  • 200 g champinjoner
  • 150 g cocktailtomater
  • 3 msk olivolja
  • 200 g chèvre
  • 1 dl crème fraiche
  • 1-2 tsk tryffelolja

Till servering

  • citron
  • färska örter

Till grillen

  • rökspån

Så här gör du

  1. Gnid in kalvfilén med salt och peppar och grilla i utegrill med rökspån på glöden. För att få en god röksmak är det bäst att grilla under lock på en väl utvecklad kolbädd. Använd gärna termometer för att köttet säkert ska uppnå rätt temperatur.
  2. Skär paprikan i bitar och löken i fjärdedelar. Varva paprika, lök, champinjoner och tomat på spett. Pensla med olivolja och lägg dem på grillen.
  3. Mosa chèvren med crème fraiche och smaksätt med tryffelolja, salt och peppar.
  4. Servera köttet med spett, kräm, citronklyftor och färska örter.