Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödspätta med stenbitsrom

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

En snabb fiskrätt som bli klar medan potatisen eller riset kokar.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g rödspättafilé
  • 2½ dl mellangrädde
  • 
1 burk röd stenbitsrom
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör till formen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form.
  2. Bred ut fiskfiléerna på en skärbräda. Salta och peppra och rulla ihop dem. Lägg dem i ugnsformen.
  3. Blanda samman grädde och stenbitsrom och häll det över fisken. Ställ in mitt i ugnen cirka 25 minuter.
  4. Servera med pressad potatis eller ris och en sallad.