Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödkålssallad med balsamivinägrett, äpple & valnötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Smarrig sallad med utsökt vinigrätt!

Ingredienser

4 -6 portioner
  • 500 g rödkål
  • 3 msk balsamicosirap
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 2-3 msk rapsolja eller solrosolja
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 äpple
  • 1 dl valnötskärnor
  • salt & peppar

Så här gör du

  1. Strimla rödkålen tunt. Vispa ihop balsamicosirap, balsamvinäger, honung, olja och italiensk salladskrydda. Skala, kärna ur och riv äpplet. Blanda rödkål, äpple och dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Grovhacka valnötterna och strö över salladen.