Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödkål- & apelsinsallad med valnötter


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Färgsprakande och krispigt tilltugg.


Ingredienser

8 bufféportioner

  • 1 dl strimlad rödkål

  • 1 msk vinäger
  • 
1 msk olja

  • 1 msk majonnäs
  • 
örtsalt
  • 
en nypa socker
  • 
peppar

  • 2 apelsiner, fileade

  • 1 dl valnötter

  • 1 dl socker


Så här gör du

  1. Rör samman rödkål, vinäger, olja, majonnäs. Smaka av med örtsalt, socker och peppar

  2. Smält socker i en gjutjärnspanna, lägg i valnötterna och vänd runt så valnötterna blir täckta med socker runtom. Lägg över på ett bakplåtspapper för att svalna

  3. Fördela kålen i skedar eller små skålar. Lägg apelsinfiléer och valnötter på toppen.