Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Röding och rödbetor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Min mor är här och hälsar på och då röding är en av hennes favoritfiskar så har jag såklart köpt några filéer. Rödbetorna tar längst tid att laga så börja med dessa så har du en middag på 25 minuter.

Ingredienser

1 portioner
  • 1 st Rödingfilé
  • 2 st Potatisar
  • 1 st Rödbeta
  • 2 dl Bladspenat
  • 1 st Scharlottenlök (Kan skippas)
  • 1 dl Grädde
  • 2 msk Vitt vin (kan skippas)
  • 1/4 st Fiskbuljongtärning

Så här gör du

  1. Lägg oskalade rödbetor i en kastrull med vatten och salta lite. Dessa ska koka ca 20 minuter beroende på storlek.
  2. Ta en annan kastrull till potatisen och koka dem i saltat vatten i ca 15 minuter.
  3. Fräs finhackad scharlottenlök i en minut tillsammans med en klick smör. Tillsätt vinet och sedan grädden och en liten bit fiskbuljong - typ en hörna. Koka upp och sänk sen värmen så att såsen sjuder. Smaka av. Om det är för lite sälta, salta inte utan ta en liten bit till av buljongtärningen.
  4. Förbered fisken genom att salta den. Ställ också en panna med en klick smör på spisen.
  5. När rödbetorna är klara häller du av vattnet och fyller på med kallvatten. Låt stå någon minut och börja steka fisken. Börja med köttsidan på ganska hög värme i ca 1 minut. Vänd den sen till skinnsidan, sänk värmen till medel och strö på den rivna osten (Bild 3). Stek i ca fem minuter. Skala under tiden rödbetorna och skär i tärningar (Bild 2).
  6. Lägg upp fisken på tallriken och ställ tillbaka pannan på spisen utan att diska den. Lägg i spenaten och rödbetorna och fräs max en minut under omrörning.
  7. Ta upp potatisen och placera bredvid fisken. Häll såsen över potatisen och lägg sist på en sked av rödbetorna och spenaten (Bild 1).