Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetswrap- recept

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Fixa en god wrap till picknicken eller lyxa till med en matig macka till frukost. Avnjuts med en god kopp kaffe eller en läskande juice eller smoothie. Det här receptet kommer från Siri Barje @olivehummer i samarbete med Nespresso.

Ingredienser

1 portion
  • 1 tunnbröd
  • 1 näve ruccola
  • 1 morot
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 skivor gurka
  • 2 msk färskost
  • 1 msk rostade solrosfrön
  • salt och peppar

Rödbetshummus

  • 1 burk kikärtor
  • 1 msk tahini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • Saften från en halv citron
  • 1 tsk japansk soja (valfritt)
  • 1 dl olivolja
  • 2-3 kokta och skalade rödbetor

Så här gör du

  1. Mixa alla ingredienserna till hummusen tills den är helt slät. Tillsätt lite vatten om det är svårt att mixa!
  2. Skala och riv moroten på den grova sidan av rivjärnet. Blanda moroten med 1 msk vitvinsvinäger i en skål. Låt stå i fem minuter.
  3. Bred ut färskosten jämnt på tunnbrödet. Strö ut ruccola jämnt över färskosten och lägg därefter på den syrade moroten.
  4. Lägg ut gurkskivorna, klicka ut hummusen och försök sprida ut den lite.
  5. Toppa med de rostade solrosfröna, salta och peppra ordentligt.
  6. Rulla ihop som en wrap och dela på två!