Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetssallad med fetaost, hasselnötter och basilika

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Rödbetssäsongen är igång, och dags att börja ta vara på dessa vackra och hälsosamma betor och göra vegetariska recept. Denna sallad är lyxig, och har en underbar balans av smaker.

Läs mer på 100kitchenstories.se
eller instagram 100kitchenstories

Ingredienser

1 portioner
  • 4 kokta rödbetor
  • 40 g fetaost
  • 12 st hasselnötter
  • färsk basilika
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Skär dina rödbetor i tunna skivor. Lägg i en skål eller djup tallrik. Smula över fetaost.
  2. Hacka/skär dina hasselnötter till lite mindre delar och strö över dessa. Ringla över olivolja och balsamvinäger, och strö på flingsalt.
  3. Garnera med basilika (som du sedan gnuggar i när du äter). Servera. Njut.