Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetssallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Rödbetssallad med fikon, mozzarella och hasselnötter. Färska örter förhöjer smaken på den här goda salladen. Här passar till exempel oregano, basilika, persilja, rosmarin eller vattenkrasse.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 3 kokta rödbetor
  • 2 mozzarella
  • 50 g mangoldskott
  • 2 fikon
  • 1 ⁄2 rödlök
  • 1 dl hasselnötter
  • rödbetsgroddar
  • färsk oregano

Fikonbalsamico

  • 1 fikon
  • 1 ⁄2 dl balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 ⁄2 dl olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar

Så här gör du

  1. Fikonbalsamico: Dela fikonet i klyftor. Lägg i en kastrull, häll på balsamvinägern och koka upp.
  2. Sila av och blanda med honungen och olivoljan. Salta och peppra.
  3. Rödbetssallad: Skär rödbetorna och mozzarellan i bitar.
  4. Lägg upp salladen på ett stort fat. Lägg på rödbetorna och mozzarellan.
  5. Skär fikonen i klyftor. Strimla rödlöken tunt och lägg fikonen och rödlöken på fatet.
  6. Rosta hasselnötterna på medelvärme i en torr stekpanna. Låt svalna och strö nötterna över salladen.
  7. Lägg på rödbetsgroddar och oregano. Ringla över dressingen.