Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetspasta med ugnsrostade rödbetor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Glutenfritt! Koka rödbetspastan i ett par minuter och servera med ugnsrostade rödbetsklyftor. Toppa med smulad chèvre, skivad rödlök, pesto, oregano och saltrostade pinjenötter.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 ¾ dl majsmjöl
  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 1 msk bovetemjöl
  • 1 ½ dl majsstärkelse
  • 1 tsk psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 msk olivolja
  • 3–4 msk rödbetsjuice

Ugnsrostade rödbetor

  • 4 rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk flingsalt

Så här gör du

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser.
  2. Blanda ihop ägg och äggulor och vänd ner i de torra ingredienserna. Tillsätt olja och rödbetsjuice. Arbeta degen smidig.
  3. Kavla degen cirka 3 millimeter tunn och skär ut halvcenti­meter breda remsor, cirka 25 centimeter långa. Lägg ihop i nystan.
  4. Koka upp lättsaltat vatten och koka nystanen ett par minuter.
  5. Ugnsrostade rödbetor: Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Tvätta rödbetorna ordentligt. Skär av ändarna, skär dem i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olja och sätt in i ugnen i cirka 15–20 minuter.
  7. Ta ut rödbetorna ur ugnen och strö över flingsalt.