Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetspannkakor med getostkräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Härligt röda blir pannkakorna om man river ner rödbetor i smeten, och getostkrämen är underbar till. Pannkakor med rotfrukter blir matigare och får mer smak.

Ingredienser

4 portioner

Pannkakssmet

  • 2 1 ⁄2 dl siktat dinkel- eller vetemjöl
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • 300 g rödbetor

Getostkräm

  • 150 g getost
  • 250 g kesella
  • 1 tsk flytande honung
  • salt

Till servering

  • getostkräm
  • avokado
  • färska fikon
  • pumpakärnor

Så här gör du

  1. Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen.
  2. Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra smör vid gräddningen.
  3. Skala och grovriv rödbetorna och blanda ner i smeten.
  4. Grädda tunna pannkakor i en stekpanna, ca 3/4 dl smet per pannkaka.
  5. Getostkräm: Mosa ihop getost och kesella till en jämn smet. Smaka av med honung och salt.
  6. Servera pannkakorna med getostkrämen, avokado och fikonklyftor. Strö över pumpakärnor.