Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetsbröd med linfrön i långpanna

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ett vackert rött, hälsosamt och gott rödbetsbröd. Snabbt och lätt att baka.

Ingredienser

1 portion
  • 400 g Kokta, skalade rödbetor
  • 6 st Ägg
  • 2,5 dl Kokosmjöl
  • 5 msk Psylliumhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk malda pomeransskal
  • 1 dl linfrön
  • 2,5 dl vatten
  • salt

Så här gör du

  1. Mixa eller riv 400 g skalade och kokta rödbetor. Blanda rödbetorna med 6 ägg, 2,5 dl kokosmjöl, 5 msk psylliumhusk, 3 tsk bakpulver, 3 tsk malda pomeransskal, 1 dl linfrön, 2,5 dl vatten och lite salt. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en 30*40 cm form. Bred ut smeten med baksidan på en sked. Grädda 200°C, ca 20 min. Skär i rutor. Ät eller frys in.