Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetsbiffar med fetaostkräm och matig sallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Lägg gärna några extra kronor på fina oliver och en god surdegsbaguette vid servering!

Ingredienser

4 portioner

Fetaostkräm

  • 150 g fetaost
  • 2 dl créme friache

Oliv- och bönsallad

  • 200 g blandade svarta och gröna oliver
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 st rödlök
  • 200 g blandsallad
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk balsamicovinäger
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Rödbetsbiffar

  • 800 g rödbetor
  • 1 st gul lök
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl potatismjöl (eller maizena)
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Skala och grovriv rödbetorna och den gula löken. Pressa ut så mycket vätska det går. Blanda rödbetor, lök, ägg, potatismjöl, salt och peppar i en bunke. Ställ åt sidan.
  2. Mosa fetaosten med en gaffel och rör ned créme fraichen. Blanda ordentligt.
  3. Häll av vätskan från oliverna och kidneybönorna. Skiva rödlöken tunt.
  4. Vänd runt salladen, oliver, kidneybönor och skivad rödlök. Ringla över olivolja och balsamicovinäger. Salta och peppra.
  5. Forma rödbetsblandningen till 8 st lika stora biffar. Stek dem på lite högre än medelvärme ca 3-5 minuter på varje sida.
  6. Servera biffarna med fetaostkrämen, salladen och en god baguette!