Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbeta med pilgrimsmussla och pepparrotscrème

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Otroligt vacker liten förrätt som ser proffsig ut.

Ingredienser

6 portioner
  • 6 rödbetor
  • 6 pilgrimsmusslor
  • Olja till pannan

Till servering och garnering

  • Salladsskott
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk fint riven pepparrot
  • 6 kvistar färsk dragon

Så här gör du

  1. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten. Skär av botten och toppen så de står stadigt och pilgrimsmusslan kan ligga på.
  2. Hetta upp olja i en grillpanna och grilla musslorna i ett par minuter.
  3. Riv pepparroten och vänd ner den i créme fraichen.
  4. Lägg lite salladsskott på tallriken, placera rödbetan ovanpå, sedan pilgrimsmusslan och en sked pepparrotscrème fraiche. Stick till sist ner en kvist dragon.