Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Röd sötpotatiscurry

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Många goda smaker i samma skål, vilken lyx! Strö salladslök, nötter och kokoschips över grytan och garnera med koriander och lime.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl basmatiris eller fullkornsris
  • 2 sötpotatisar
  • 1 silverlök
  • 4 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1-2 msk röd currypasta, beroende på hur starkt man vill ha
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 dl majs
  • 2 pak choi
  • 2 salladslökar
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl kokoschips
  • koriander
  • vitlöksgroddar eller alfalfagroddar
  • lime

Så här gör du

  1. Koka riset enligt förpackningen.
  2. Tvätta, torka och skär sötpotatisarna i kuber. Hacka silverlöken grovt, fräs sötpotatisen och löken i 2 matskedar rapsolja. Lägg i 2 skivade vitlöksklyftor mot slutet. Lägg över allt i en gryta.
  3. Lägg i currypastan och häll på kokosmjölken och vattnet, rör om. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter tills potatisen är mjuk. Lägg i majsen.
  4. Skär pak choi i cirka 3 centimeter breda bitar och fräs på i 2 matskedar rapsolja tillsammans med 2 hackade vitlöksklyftor, salta och peppra.
  5. Servering: Strimla salladslöken. Lägg upp riset i portionsskålar, lägg på gryta och pak choi. Strö över salladslöken, nötter och kokoschips. Garnera med koriander, vitlöksgroddar och lime.