Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Roast chicken cacciatore

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Rostade kycklingklubbor med goda smaker. Recept av Donal Skehan.

Ingredienser

6 portioner
  • 6 st kycklingklubbor
  • 1 st stor gullök, skalad och fint hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, skalade och fint hackade
  • 1 st röd paprika, strimlad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 150 vitt vin
  • 800 g burktomater (plommon)
  • 1 basilika
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 tsk mascarponeost
  • 1 st citron, skal
  • olja till stekning
  • ris till servering

Så här gör du

  1. Börja med att steka kycklingen i stekpannan i olja. Stek runt om så kycklingen får fin färg och yta. Salt och peppra kycklingen medan den steks. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lyft ur kycklingen och tillsätt den hackade löken och paprikan till stekpannan. Tillsätt burktomater och vitt vin, låt det koka upp. Krossa tomaterna med en gaffel och blanda runt. Medan det kokar, tillsätt oregano, salt och svartpeppar och låt koka i ca 10 minuter och reducera något. Smaka av såsen, balansera med socker om det behövs.
  3. I botten av en ugnssäker form, slå ut ca hälften av tomatsåsen, lägg på den stekta kycklingen och toppa sedan med resten av såsen.
  4. Baka i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
  5. Klicka ner mascarpone osten med en tesked runt om i ugnsformen och låt det smälta ut i såsen. Toppa med rivet citronskal och hackad basilika.
  6. Servera med ris.