Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Röding i pepparrotsgrädde

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Inget slår färsk fisk. Med pepparrot och örter är det enkelt att göra en smakrik gräddsky som passar perfekt till den nystekta rödingen. En klick löjrom på toppen ger en lyxkänsla, men är inte nödvändigt.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skinnfria rödingfiléer, ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vetemjöl
  • smör
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk fiskfond
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 1 ⁄2 dl hackad dill
  • 50 g löjrom
  • hackad gräslök Till servering:
  • gröna ärtor

Så här gör du

  1. Salta fisken och vänd den i mjölet. Stek fisken i smör i en stor panna i cirka 2 minuter per sida. Ta upp fisken och håll den varm under folie.
  2. Häll grädde och fond i pannan. Koka ihop någon minut. Blanda i pepparrot och dill. Smaka av med salt.
  3. Lägg en klick löjrom på fisken och strö över gräslök. Servera med såsen, kokt eller pressad potatis och ärtor.