Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rissallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Rissallad

En asistisk sallad med kyckling, koriander och smakrik dressing

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl svart ris
  • 5 dl hett vatten
  • 2-3 dl långkornigt ris
  • 4-5 salladslökar
  • 1 chili
  • 2 kokta kycklingfiléer
  • 1 kruka koriander

Sås

  • 2 msk jordnötsolja
  • 2 msk rapsolja
  • 3 msk färskpressad limesaft
  • 1 msk råsocker
  • 2 msk fisksås

Till garnering

  • 1 dl grovhackade salta nötter, till exempel jordnötter och cashew
  • 1/4 ark nori

Så här gör du

  1. Mät upp svart ris och vatten i en kastrull. Koka upp och låt det koka på svag värme under lock cirka 40 minuter. Spola riset med kallt vatten i en sil och låt det rinna av.
  2. Koka det långkorniga riset enligt anvisning på förpackningen, låt svalna.
  3. Ansa och skiva salladslöken. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten.
  4. Skär eller dela kycklingfiléerna i tunna strimlor. Hacka koriander.
  5. Blanda ris, salladslök, pepparfrukt, kycklingkött och koriander i en skål.
  6. Vispa ihop ingredienserna till såsen och blanda den med salladen.
  7. Garnera med grovhackade jordnötter. Klipp över norin i tunna strimlor.
Du kanske även gillar