Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rispapperrullar med rödkål, spenat & avokado

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Vackra, vegetariska rullar att som passar perfekt på sommarbuffén. Teriyakisås eller soja passar också bra att servera till.

Ingredienser

4 portioner
  • 20 rispapper (1 pkt)
  • 1 gul morot
  • 1 morot
  • 2 salladslökar
  • 1 liten klyfta rödkål
  • 1 avokado
  • 40 g babyspenat
  • 1/2 lime
  • 2-3 krm salt
  • 1/2-1 tsk kryddblandning av koriander och chili

Tillbehör

  • cirka 1 1/2 dl sweet chilisås
  • 2 tsk rostade sesamfrön, (rostas i en torr stekpanna)

Så här gör du

  1. Koka upp vatten och låt det svalna tills det är varmt men inte hett. Häll över vattnet i en skål.
  2. Skala och strimla morötterna fint. Strimla salladslöken och rödkålen fint. Skala och skär avokadon i tunna klyftor.
  3. Doppa rispappren i vattnet ett och ett och fördela grönsakerna och spenaten i rispapprena, spara lite spenat till garnering. Droppa över lite lime och strö över kryddorna och lite salt. Rulla ihop och lägg på ett fat. Garnera med spenat och rostade sesamfrön. Servera med sweet chilisås.