Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Risotto med tonfisk och pilgrimsmussla

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Alltid gott med en god risotto

Ingredienser

4 portioner
  • 3 st bananschallotenlök
  • 1 st vitlöksklyta
  • 2 st fiskbuljongstärningar
  • 9 dl vatten
  • 2-3 dl vitt vin
  • 1 dl riven parmesanost
  • 8 st pilgrimsmusslor
  • 200 g tonfiskfilé
  • smör att steka
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 4 dl aborioris

Så här gör du

  1. Hacka schalottenlök och vitlök fint och fräs på låg värme i olivolja i en kastrull tills att löken blivit mjuk och glansig. Ta även bort muskeln på pilgrimsmusslorna och skööj av. Lägg på hushållspapper
  2. Lös buljongtärningarna i hett vatten
  3. Häll i riset i kastrullen och tillsätt lite i vin i taget, så att vätskan är i nivån med riset. När vinet har kokat in tillsätt mer vin och gör samma sak. Tänkt på att röra om i risotton ofta och tillred på låg värme
  4. När vinet är inkokat gör samma sak med buljongen
  5. Smaksätt med salt och peppar. När all buljong är tillsatt häll ner parmesan och rör om tills den smält
  6. Stek tonfisken snabbt på varje sida så den får fin färg men har sin rosa kärna kvar i mitten. (Den ska vara ca 32grader)
  7. Häll i olja och smör i en stekpanna. När smöret tystnat lägg i pilgrimsmusslorna och strö över flingsalt. Stek 45-60sek på varje sida och lägg på hushållspapper
  8. Servera risotton med pilgrimsmusslorna och tonfisken