Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Risotto med rostad pumpa och stekt sidfläsk

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Så enkelt och så gott att bara skära pumpan i bitar och ugnsbaka den med det salta fläsket.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl avoriris
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 500 g pumpa
  • salt & peppar
  • 2 dl fint riven parmesanost
  • 400 g sidfläsk i skivor
  • 30 g rucola

Så här gör du

  1. Skala och finhacka löken samt pressa vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök några minuter utan att de tar färg.
  2. Tillsätt riset och rör runt så att de blir glaserade av oljan. Rör ner vinet i omgångar och tillsätt hälften av buljongen. Sjud under lock i 15 minuter. Späd med mer buljong då den verkar koka torrt. Rör då och då.
  3. Skala, kärna ur och skär pumpan i tärningar. Stek sidfläsket i en het torr panna. Ta upp sidfläsket och håll det varmt. Stek pumpatärningarna i fettet i några minuter tills den mjuknat och fått fin färg.
  4. Rör ner den riva osten och den rostade pumpan i riset. Krydda. Servera pumparisotton med sidfläsket. Toppa med en ruska rucola.