Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Risotto med räkor och sparris

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 23 st har redan röstat
Risotto med räkor och sparris

Risotto går att variera i mängder men denna gång blev det en god risotto med räkor och sparris

Ingredienser

4 portioner
  • 2 st schallotenlök
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 2 st fiskbuljongstärningar
  • 9 dl vatten
  • 2-3 dl vitt vin
  • 1,5 dl riven parmesan
  • 4 dl aborioris
  • 500 g räkor
  • 6 st sparris
  • salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Skala räkorna och lägg åt sidan . Hacka schalottenlök och vitlök fin och skär sparris i mindre bitar och fräs på låg värme i olivolja i en kastrull tills att löken blivit mjuk och glansig
  2. Lös buljongtärningarna i hett vatten
  3. Häll i riset i kastrullen och tillsätt lite i vin i taget, så att vätskan är i nivån med riset. När vinet har kokat in tillsätt mer vin och gör samma sak. Tänkt på att röra om i risotton ofta och tillred på låg värme
  4. När vinet är inkokat gör samma sak med buljongen
  5. Smaksätt med salt och peppar. När all buljong är tillsatt häll ner parmesan och rör om tills den smält. Blanda ner räkorna och rör om
Du kanske även gillar