Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Risotto med bönor och valnötter

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Risotto med bönor och valnötter
ELLINOR HALL

En risotto är tidskrävande men enkel. När den är klar ska den vara krämig i konsistensen, men riset ska fortfarande ha tuggtmotstånd!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1/2 dl olivolja
  • 4 dl risottoris
  • 1 dl vitt vin
  • 13 dl buljong
  • 2 dl riven ost, parmesan eller annan smakrik
  • svartpeppar
  • 100 g skalade och kokta bondbönor eller edamamebönor
  • 200 g gröna bönor, kokta och skurna i bitar
  • 100 g valnötter, grovt hackade

Så här gör du

  1. Hacka löken och fräs den mjuk i oljan. Häll i riset och låt det fräsa med under omrörning i ett par minuter.
  2. Häll på vinet. Rör om.
  3. Låt buljongen stå och puttra på svag värme. Häll i lite buljong i taget i risotton (som också ska puttra på svag värme). Låt riset absorbera buljongen innan du häller på mer buljong. Rör om ofta.
  4. Smaka av riset efter 20 minuter. Det ska vara al dente, det vill säga mjukt men med tuggmotstånd.
  5. Rör i osten, bönorna och nötterna. Servera omedelbart med rikligt med färskmalen svartpeppar.
Du kanske även gillar