Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Risoni- och baconsallad med smulad ädelost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Om du inte hittar risoni – välj gnocchi, penne eller liknande.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl risoni, cirka 250 g
  • 200 g cocktailtomater
  • 250 g grön sparris
  • margarin eller smör att steka i
  • salt
  • 1 pkt bacon
  • 50 g färsk bladspenat
  • 2 dl svarta oliver
  • 100 g ädelost
  • Crema di Balsamico

Så här gör du

  1. Koka risonin enligt anvisningen på paketet.
  2. Dela tomaterna i halvor. Skär bort och släng det nedersta på sparrisen. Dela resten i 3 centimeterlånga bitar. Stek tomater och sparris i margarin eller smör i en stekpanna, stek lite åt gången. Salta. Lägg grönsakerna åt sidan.
  3. Skär bacon i bitar och stek.
  4. Blanda risoni, cocktailtomater, sparris, bacon, bladspenat och oliver i en bunke. Bred ut alltsammans på ett uppläggningsfat. Smula över ädelost och ringla över Crema di Balsamico.