Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Risgrynspudding med vanilj och blåbär

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Visst är det underbart med mat man bara rör ihop och som sen sköter sig själv i ugnen?
Vill man dessutom göra det ännu enklare för sig, ja då köper man färdigkokt gröt i affären!
Äter du inte upp den, spara den och ät den kall dagen efter!

Ingredienser

4 portion

Pudding

  • 1 kg kall risgrynsgröt
  • 3 st ägg
  • 1 msk Äkta vaniljsocker
  • 1 dl färska blåbär

Enkel sylt

  • 2 dl Frusna jordgubbar!!
  • 0,5 dl frusna blåbär,färska
  • 1 st mogen banan

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman gröt, ägg och vanilj. Häll det i en form, ca 24-26 cm form. Tryck ner blåbär i puddingen och strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter eller tills den känns fast.
  2. Sylt: Blanda jordgubbar, blåbär och banan i en kastrull. Låt det puttra samman och mixa den till en jämn sylt/smet! Den blir ganska krämig!
  3. När puddingen svalnat lite, ät den med sylt. vill du ha det lyxigare, ta en klick vispad grädde me!