Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rimmad regnbåge med två såser

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Om du inte får tag i regnbågslax kan du använda vanlig lax i stället. Laxen tar ett par dagar på sig att bli klar, men tiden som du behöver lägga på den är minimal.

Ingredienser

8 portioner
  • cirka 900 kg regnbågslaxsida
  • 2 msk salt
  • 1 msk strösocker

Hovmästarsås:

  • 5 msk senap
  • 3 msk strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl finhackad färsk dill
  • 1 tsk Worcestershiresås

Romsås:

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • 2 msk finhackad dill

Till garnering och servering:

  • 2 msk hackad dill
  • flingsalt
  • svartstenbitsrom

Så här gör du

  1. Lägg laxsidan på ett fat med bakplåtspapper. Blanda salt och socker och gnid in laxen. Låt laxen ligga i rumstemperatur i 10-15 minuter så att salt och socker börjar smälta.
  2. Täck laxen med plastfilm och sätt fatet i kylskåp i 1-2 dygn, tiden beror på laxens tjocklek.
  3. Hovmästarsås: Blanda senap, socker, salt, peppar och vinäger i en bunke. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle under kraftig omrörning, använd elvisp. Blanda ner dillen. Smaka av med Worcestershiresås.
  4. Romsås: Blanda crème fraiche och majonnäs. Smaka av med senap och citronsaft. Blanda i rom och dill.
  5. Ta ut laxen, häll bort laken och lägg fisken på ett fat. Garnera med dill och flingsalt. Servera med hovmästarsås, romsås och svartstenbitsrom.