Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ricottapaj med örter och kräftstjärtar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Ricottapaj med örter och kräftstjärtar
Klara Desser

En ”öppen” LCHF-paj som går att variera i det oändliga med olika typer av topping.

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 krm salt
  • 1 msk kokosmjöl
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 2 tsk fiberhusk
  • 250 g ricotta
  • några kvistar färsk basilika
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 dl blandade örter
  • 3 msk olivolja
  • 1 knippe rädisor
  • 200 g kräftstjärtar
  • lite färska örter

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg smör delat i kuber, salt, kokosmjöl, mandelmjöl, ägg och fiberhusk i en bunke. Blanda till en deg. Låt degen vila 20-30 minuter i kylskåpet.
  3. Lägg degen formad till en rund klump på ett bakplåtspapper. Tryck ut till en rund form, cirka 1/2 cm tjock.
  4. Blanda ihop ricotta, hackad basilika, parmesan och olivolja i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bred ut ricottalagret över degplattan, utom en cirka 2 cm bred bit längst ut. Vik kanten en liten bit över fyllningen.
  6. Grädda i 25-30 minuter, eller tills pajen fått lagom med färg. Mixa örterna med olivolja och smaka av med salt och peppar.
  7. Dekorera med skivade rädisor, örtoljan och lite mer färska örter.
Du kanske även gillar