Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ricottapaj med örter och kräftstjärtar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En ”öppen” LCHF-paj som går att variera i det oändliga med olika typer av topping.

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 krm salt
  • 1 msk kokosmjöl
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 2 tsk fiberhusk
  • 250 g ricotta
  • några kvistar färsk basilika
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 dl blandade örter
  • 3 msk olivolja
  • 1 knippe rädisor
  • 200 g kräftstjärtar
  • lite färska örter

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg smör delat i kuber, salt, kokosmjöl, mandelmjöl, ägg och fiberhusk i en bunke. Blanda till en deg. Låt degen vila 20-30 minuter i kylskåpet.
  3. Lägg degen formad till en rund klump på ett bakplåtspapper. Tryck ut till en rund form, cirka 1/2 cm tjock.
  4. Blanda ihop ricotta, hackad basilika, parmesan och olivolja i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bred ut ricottalagret över degplattan, utom en cirka 2 cm bred bit längst ut. Vik kanten en liten bit över fyllningen.
  6. Grädda i 25-30 minuter, eller tills pajen fått lagom med färg. Mixa örterna med olivolja och smaka av med salt och peppar.
  7. Dekorera med skivade rädisor, örtoljan och lite mer färska örter.