Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ribsburgare med coleslaw och friterade lökringar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Jag fullkomligt älskar grillade baby ribs och hamburgare så då slog jag helt enkelt ihop dessa två favoriter till en och samma måltid och det blev kanongott, även våra gäster föll som en fura . Jag la också till två ganska så nya tillbehör för mig i detta recept, nämligen coleslaw och friterade lökringar.

Ingredienser

4 portion

Ribs

  • 1,5 kg färska kammben

Marinad:

  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • 3 msk stark söt senap
  • 4 msk honung
  • 4 msk kinesisk soja
  • 1 dl HP BBQ Sauce Honey

Coleslaw

  • 300 g vitkål
  • 2 stora morötter, ca 200 g
  • 0,5 rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 0,75 dl koncentrerad äppeljuice
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk tabasco
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar

Friterade lökringar:

  • 1 frityrolja
  • 2 stora gula lökar
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 tsk salt
  • 1 äggula
  • 2 dl öl

Tillbehör:

  • 4 hamburgerbröd
  • 1 rödlök
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 krispsallad
  • 200 g bbq chips

Så här gör du

  1. Kammben: Blanda samman alla ingredienser till marinaden och pensla kammbenen. Låt stå i några timmar.
  2. Värm ugnen till 150 grader, eller förbered grillen för indirekt grillning på låg värme.
  3. Ställ in mitt i ugnen och pensla kammbenen var 20 minut, totalt skall kammbenen stå i ugnen 3-4 timmar.
  4. När kammbenen är klara tar du utem och rensar köttet från benen.
  5. Coleslaw: Blanda samman yoghurt, majonnäs, äppeljuice, senap, tabasco, kummin, salt och svartpeppar.
  6. Finstrimla kålen. Skala och riv moroten. Skala och finhacka löken.
  7. Blanda kålen, moroten och löken med yoghurtblandningen.
  8. Låt salladen stå i kyl någon timme.
  9. Friterade lökringar: Skala och skär löken i ca 0,5-1 cm tjocka skivor.
  10. Blanda i ordning frityrsmeten genom att vispa ihop mjöl, salt och äggula. Späd med ölen till en klumpfri smet.
  11. Hetta upp oljan till 175 grader, använd en termometer om du inte har en fritös.
  12. Doppa lökringarna i frityrsmeten och fritera tills de blir gyllenbruna. Fritera några åt gången.
  13. Låt lökringarna rinna av några sekunder på hushållspapper innan du serverar dem.
  14. Montera burgarna:Börja med att lägga en stor klick coleslaw på hamburgerbrödets botten fortsätt med ribskött och lökringar.
  15. Servera tillsammans med hackade grönsaker, lök och bbq chips.