Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Revbensspjäll Louisiana

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Heta revbenspjäll smaksatta med cajunkrydda och tabasco. Servera gärna med cajun coleslaw.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 tunna revbensspjäll
  • 2 msk cajunkrydda
  • 2 tsk salt
  • 2 dl BBQ-sås
  • 2 msk soja
  • 2 msk flytande honung
  • några droppar tabasco

Cajun coleslaw

  • ¼ vitkål
  • 2 salladslökar
  • 2 msk senap
  • ½ citron, finrivet skal och några droppar av saften
  • några droppar tabasco
  • 125 g majs
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • 1 krm salt
  • chiliflakes och hackad persilja att strö över

Så här gör du

  1. Gnid in revbensspjällen med cajunkrydda och salt.
  2. Koka upp vatten, lägg i spjällen och låt de sjuda på medelvärme i cirka 1-1 ½ timme.
  3. Blanda ihop BBQ-sås, soja, honung och tabasco.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Häll av vattnet och låt spjällen rinna av på en bit hushållspapper.
  6. Lägg köttsidan uppåt på en plåt och pensla med hälften av BBQ-såsen. Sätt in spjällen mitt i ugnen i 25 minuter. Pensla igen och sätt in spjällen i ugnen i ytterligare 5 minuter.
  7. Coleslaw: Strimla vitkålen och salladslöken fint. Blanda ihop med alla övriga ingredienser. Strö över lite chiliflakes och hackad persilja.