Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Raw tryffeltårta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Den här ljuvliga tårtan räcker till många och går att förbereda och förvara i frysen tills den ska serveras. Garnera tårtan med valfria frukter, bär, frön och nötter.

Ingredienser

16 BITAR

Botten

  • 2 1 ⁄2 dl cashewnötter
  • 2 dl riven kokos
  • 3 ⁄4 dl kakao
  • 8 dadlar, kärnfria
  • 2 msk kokosolja

Fyllning

  • 3 dl cashewnötter, blötlagda i 6 timmar
  • 2 1 ⁄2 dl kokosolja
  • 15 dadlar, kärnfria, blötlagda i 2 timmar
  • 1 dl honung
  • 3 dl kakao
  • 2 krm salt
  • 2 krm vaniljpulver

Chokladglasyr

  • 1 mogen avokado
  • 1 ⁄4 tsk vaniljpulver
  • 1 ⁄2 dl honung
  • 1 msk kokosolja
  • 1 ⁄2 dl kakao

Till garnering

  • 3 dl blandade frysta bär till exempel hallon blåbär, björnbär och vinbär
  • frukt, till exempel kulor av pitahaya eller klyftor av sharonfrukt
  • pumpakärnor
  • hampafrön
  • kakaonibs

Så här gör du

  1. Botten: Klipp till ett bakplåtspapper som täcker botten på en springform, 24 centimeter i diameter.
  2. Mixa nötterna grovt, tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop till en massa.
  3. Tryck ut massan i botten på formen till ett jämnt lager. Platta till ytan med en sked.
  4. Fyllning: Häll av vattnet från de blötlagda nötterna.
  5. Mixa nötterna grovt, tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop allt tills fyllningen blir en slät massa.
  6. Bred ut fyllningen i formen ovanpå bottenlagret och jämna till ytan. Ställ in formen i frysen under tiden du gör chokladglasyren.
  7. Chokladglasyr: Skala och kärna ur avokadon. Mixa ihop alla ingredienser till en slät glasyr.
  8. Montering: Täck tårtan med glasyren.
  9. Garnera med bär, frukt och frön. Strö över kakaonibs. Ställ in tårtan i frysen tills den ska serveras.
  10. Ta fram tårtan cirka 20 minuter före servering.