Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Raw mango- & ananastårta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Läcker och somrig tårta med mango och ananas. Rör gärna kokosoljan mjuk innan den blandas ner bland övriga ingredienser, så fördelas den lättare.

Ingredienser

10 bitar

Botten

  • 4 dl dadlar, urkärnade
  • 2 dl cashewnötter
  • 4 msk kokosolja
  • ½ dl mandelsmör

Fyllning

  • 2 dl cashewnötter, blötlagda i 5–6 timmar i kallt vatten
  • 1 ¼ dl mandelmjölk
  • ½ dl kokosolja
  • 1 ½ msk honung
  • ½ tsk vaniljpulver

Topping

  • 1 mango
  • ½ ananas
  • 1 passionsfrukt
  • färsk mynta

Så här gör du

  1. Botten: Lägg bakplåtspapper i botten på en springform, cirka 20 centimeter i diameter.
  2. Mixa dadlarna och nötterna. Tillsätt kokosoljan och mandel­ smöret. Mixa ihop till en massa. Tryck ut massan i botten på formen. Sätt in formen i kylen.
  3. Fyllning: Häll av vattnet från cashewnötterna. Mixa nötterna, tillsätt lite i taget av mandelmjölken, mixa i kokosoljan, honungen och vaniljpulvret. Bred ut fyllningen över botten.
  4. Topping: Skala mangon och ananasen, skär frukten i tunna skivor och lägg i ett cirkelformat mönster på tårtan varannan skiva mango och varannan skiva ananas. Skär passionsfrukten i två delar och garnera tårtan med den ena halvan. Lägg på mynta. Om du vill kan du klämma ur kärnorna ur den andra halvan av passions­ frukten på tårtan.