Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Raw kaffetårta

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Dekorativ tårta med hasselnötsbotten. Fyllningen är smaksatt med lite kaffe och flytande honung. Spritsa på sojagrädde och strö över mörk, hackad choklad.

Ingredienser

12 bitar

Botten

  • 3 dl hasselnötter
  • 3 dl dadlar, urkärnade
  • 1 dl kakao
  • 2–3 msk kokosolja (beroende på hur torra dadlarna är)
  • 2 krm salt

Fyllning

  • 6 dl cashewnötter
  • 1 ½ dl kallt kaffe
  • ¾ dl flytande honung
  • 1 tsk kakao
  • ¾ dl kokosolja

Topping

  • 2 dl sojagrädde (vispbar)
  • 20 g mörk choklad, hackad

Garnering

  • 2 tsk kaffebönor

Så här gör du

  1. Botten: Lägg en bit bakplåtspapper i botten på en springform, cirka 20 centimeter i diameter. Mixa hasselnötterna, tillsätt dadlarna och kakaon och mixa. Lägg i kokosolja och salt, mixa till en fast massa.
  2. Lägg massan i botten på springformen och platta till med baksidan av en sked eller med en slickepott. Sätt in formen i kylen.
  3. Fyllning: Mixa cashewnötterna, tillsätt kaffet, honungen, kakaon och kokosoljan. Mixa till en slät massa, häll upp i formen och sätt in i frysen i minst 4–5 timmar.
  4. Topping: Vispa sojagrädden hårt. Fyll en sprits och lägg i kylen över natten så att den blir hård (du kan hoppa över grädden om du vill äta tårtan samma dag).
  5. Servering: Ta ut tårtan 20–30 minuter före servering. Spritsa på sojagrädden. Strö över hackad choklad och garnera med kaffebönor.