Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Raw doughnuts

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Raw doughnuts med hallon, pistaschnötter och kakaonibs. Munkarna är lätta att göra och passar utmärkt som godis, fika eller mellanmål. Det går bra att garnera med andra toppings – välj dina favoriter!

Ingredienser

1 portion
  • 1 dl mandlar
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl hampafrön
  • 20 dadlar, urkärnade
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 1 ⁄2 tsk vaniljpulver
  • 175 g mörk choklad

Garnering

  • frystorkade hallon eller jordgubbar
  • pistaschnötter, hackade
  • kakaonibs

Så här gör du

  1. Mixa mandlar och pumpakärnor grovt i en mixer. Lägg i cashew­ nötter, hampafrön, dadlar, salt och vaniljpulver och mixa samman.
  2. Forma till runda bollar. Platta till bollarna och gör ett hål i mitten.
  3. Hacka och smält chokladen i mikron eller i ett varmt vattenbad. Doppa ena sidan på munkarna i chokladen. Strö på frystorkade hallon eller jordgubbar, pistaschnötter och kakaonibs.
  4. Lägg munkarna på ett bakplåtspapper, låt chokladen stelna i rumstemperatur eller i kylen. Förvara munkarna i lufttäta burkar i kylen.