Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Raspberry – lemon / lime pie med saltlakrits maränger

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ett lyckat experiment 🙂

Ingredienser

6 portion

paj botten

  • 12 st Digestive kex
  • 20 st mördegskex (typ Brago)

  • 6 st salta kex
  • 150 g smält smör

Fyllning

  • 1 Ask hallon
  • 1 1/2 st citron
  • 1 st lime
  • 5 st ägg gulor
  • 1 burk söt kondenserad mjölk

Det lilla extra: Lakrits maränger

  • 5 st äggvitor
  • 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl krossade lakritskarameller ex. turkisk peppar

Så här gör du

  1. smula sönder alla kex och kakor till ett grövre mjöl.
  2. smält smöret och häll ner det på smulorna arbeta i hop det lite.
  3. Tryck ut smulorna jämt i en form. Grädda i ugnen ( 250°) i 10min. låt den sedan svalna av.
  4. mixa hallonen , citron och lime saft till en jämn" sås"
  5. vispa ägg gulor till en fluffig konsistens , häll i den kondenserade mjölken och rör i hop dom en stund. häll sedan i hallon "såsen"
  6. Häll ner smeten i paj botten och grädda i mitten av ugnen på 225° i ca 10-15 min.
  7. vispa äggvitorna till ett fast skumm. tillsätt 1/2 dl socker någon droppe citron. lakrits karamellerna ska krossas /mixas till ett pulver och sedan röras ned i marängen. klicka ut på plåten. Grädda i ugnen 50-75° 1-2h