Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ramen med kyckling och nudlar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Snabb och lätt rätt som passar bra både som lunch och middag. Extra gott blir det om man kokar med en bit citrongräs i buljongen.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kyckling lårfiléer
  • 2 msk rapsolja att steka i
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 1 paket äggnudlar
  • 1 rödlök
  • 1 pak choi eller 50 g spenat
  • 2 salladslökar
  • 1 färsk chili
  • 1 l kycklingbuljong eller grönsaksbuljong (lantbuljong)
  • daikonkrasse, shisokrasse eller smörgåskrasse
  • 1 lime

Wasabiaioli

  • 1 dl majonnäs
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk wasabi

Så här gör du

  1. Stek kycklinglåren i olja på båda sidor tills de är genomstekta, salta och peppra.
  2. Koka nudlarna enligt förpackningen. Strimla rödlöken och fräs den i olja.
  3. Dela pak choi i stora bitar, fräs bitarna eller spenaten lätt eller servera dem råa.
  4. Strimla salladslöken och chilin fint.
  5. Koka upp kycklingbuljongen.
  6. Wasabiaioli: Blanda ihop ingredienserna.
  7. Servering: Lägg nudlarna i portionsskålar, lägg på kyckling, rödlök, pak choi eller spenat. Strö över salladslök och chili. Häll på kycklingbuljongen, lägg på krasse och limeklyftor. Servera med Wasabiaioli.