Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ramen med grillad iberico och krämbakat ägg

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ofattbart gott och väldigt enkelt! I denna kör jag en sås från Arirang som finns att köpa i vissa butiker men om man inte hittar den kan man göra nått liknande själv. 2 delar ljus soya, 1 del sesamolja, lite riven ingefära, lite riven vitlök och samaka av med lite srirashasås eller liknande för hettan. Inte helt samma men borde funka bra det också.

Ingredienser

2 portion
  • 250 g Secreto Iberico (eller annat kött)
  • 5 dl Bra oxfond
  • 0,75 dl Arirang Soja (en sojamix med sesam etc)
  • 1 pkt Äggnudlar
  • 1 dl rostad lök
  • 3 st salladslök
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl Mungbönor
  • 2 st Ägg
  • sesamfrön

Så här gör du

  1. Krämbakat ägg: Ta en kastrull med vatten och lägg i en kökstermometer. Kör upp vattnet till 70grader och försök att hålla det där. Någon grad hit och dit gör inget men försök hålla den stabil på 70. Kör äggen i 18 minuter. Kyl ner och spara till servering.
  2. Koka nudlar enligt förpackningen.
  3. Hacka vårlöken och koriandern grovt.
  4. Koka upp buljongen,
  5. Stek köttet i torr panna eller grilla över eld tills rosa eller genomstekt.
  6. Servering: Lägg nudlar i botten av en skål. Lägg på mungbönor och vårlöken. Häll på buljongen. Lägg på köttet, ägget, korander, rostad lök och sesam. Häll på Arirangs soyamix efter smak (jag tog rätt mycket) Njut.