Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räksallad med citronvinägrett & crostini

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Räksallad med citronvinägrett & crostini
Foto: Thomas Carlén

Skalade räkor i en god blandning med citronvinägrett och crostini. Perfekt till lunch!

Ingredienser

4 portioner
  • 750 g räkor med skal
  • 2 avokador
  • 100 g sockerärter
  • 150 g lagrad sveciaost
  • 1 röd paprika
  • 150 g finbladig salladsmix
  • 50 g ärtskott

Vinägrett:

  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk honung
  • 1 dl rapsolja
  • salt & peppar

Crostini:

  • ½ baguette
  • 2 msk olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär baguetten i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla skivorna med olivolja och rosta i ugnen i cirka 2 minuter per sida. Låt de svalna på galler.
  2. Vispa samman pressad citronsaft, honung och rapsolja till en vinägrett. Smaka av med salt och nymald peppar. Häll upp i en dressingsflaska.
  3. Skala räkorna. Dela, kärna ur skala och skär avokadorna i skivor. Dela sockerärterna på snedden. Skär osten i tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Fördela sallad, avokador, räkor, sockerärter, ost och paprika på tallrikar. Strö över ärtskotten. Servera med citronvinägrett och crostinis.
Du kanske även gillar