Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räkor, sparris, ägg och örter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Räkor, sparris, ägg och örter

En god förrätt som också är en bra brunchrätt.

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg räkor med skal eller cirka 350 g skalade räkor
  • 3 ägg
  • Cirka 30 vita sparris

Till servering

  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 knippe körvel
  • 100 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Hårdkoka äggen. Kyl, skala och hacka dem.
  2. Skala sparrisen och koka den i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter. Kyl i isvatten. Grovhacka örterna och smält smöret. Smaka av med salt, peppar och pressad vitlök.
  3. Arrangera sparrisen på ett fat och strö över hackat ägg, räkor och örter. Häll över smöret och servera.
Du kanske även gillar