Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räkor & lax i kokossås


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Perfekt bjudmat om man är många, men den här enkla grytan kan precis lika gärna bli en ny vardagsfavorit.


Ingredienser

4 portioner

  • 400 g laxfilé

  • 500 g räkor med skal

  • 3 schalottenlökar

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 stjälk citrongräs

  • 2 stjälkar selleri

  • 2 röda chilifrukter

  • solrosolja
  • 
2 dl vitt vin

  • 2 kokosmjölk à 400 ml

  • 3 dl vatten

  • 1 tärning hönsbuljong

  • 2 msk färsk riven ingefära

  • 2 msk fisksås
  • 
rivet skal och saft av 1 limefrukt

  • 1 hackad koriander


Så här gör du

  1. Skär laxen i kuber. Skala räkorna.

  2. Hacka lök och vitlök. Banka på citrongräsets grova del med baksidan på en kniv. Dela stjälken mitt itu. Strimla sellerin. Klyv chilifrukterna på längden, ta bort kärnor och väggar och strimla chiliköttet.

  3. Fräs lök, vitlök och selleri i olja utan att det tar färg. Tillsätt citrongräs, vin, kokosmjölk, vatten och buljong. Koka på svag värme under lock cirka 10 minuter.

  4. Blanda i chili, ingefära, fisksås, limeskal och saft, och lax. Koka på svag värme under lock cirka 5 minuter.

  5. Vänd ner räkor och koriander.