Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räkmacka

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Räkmacka
@Swedishfoodie

Finns det något godare än en bra räkmacka!? I min värld ska man inte krångla till det utan låta smakerna tala för sig. Räkor, citron, dill, brynt smör och fin rom rä(c)kär gott! Sen kan man ju variera i all oändlighet men ge denna en chans, inget krångel, bara rena smaker.

Ingredienser

1 portion
  • 200 g Oskalade färska räkor
  • 1 st Äggula
  • 1,5 dl rapsolja eller majsolja
  • 1 st citron (saft och zest)
  • 1 knippe färsk dill
  • 1 st surdegsbröd
  • 30 g kalixlöjrom
  • 50 g smör

Så här gör du

  1. Skala räkorna
  2. Majonäs: separera en äggula i en skål och pressa i en msk citronjuice. Vispa för hand eller med elvisp (rekommenderas) i någon minut så att allt blandas. Häll sedan i oljan droppvis medan du vispar. Var försiktig i början tills du ser att gulan binder oljan och sen kan du hälla på lite snabbare. Vispa till rätt konsistens. När majonäsen är färdig river du i citronzest och smakar upp med lite mer citron och salt tills den får en rik citronsmak.
  3. Skär upp surdegsbrödet i skivor och skär bort kanterna. Lägg en rejäl klick smör i pannan och stek brödet gyllene och krispigt på båda sidorna.
  4. Montera din räkmacka och avsluta med en rejäl klick kalixlöjrom och dill.
Du kanske även gillar