Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räk- & pastasallad med dillpesto

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En pesto baserad på sötmandel, olivolja och dill blir mycket god tillsammans med räkor, fetaost och pasta.

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g pasta
  • 200 g cocktailtomater
  • olivolja att steka i
  • 1 kg oskalade räkor eller 400 g skalade
  • 2 avokado
  • några nävar rucola
  • 150 g avrunnen, tärnad fetaost
  • 1 ⁄2 rödlök
  • 1 ⁄2 dl gräslök, finhackad

Dill- och sötmandelspesto

  • 100 g skållad och hackad sötmandel
  • 1 1 ⁄2 dl dill, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 75 g parmesanost, finriven
  • salt

Till servering

  • turkisk yoghurt

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Låt den svalna.
  2. Dill- och sötmandelspesto: Blanda sötmandel, dill, olivolja, parmesanost och lite salt till en pesto.
  3. Dela tomaterna i halvor och stek dem i olivolja i en stekpanna. Låt dem svalna något.
  4. Skala räkorna om du köpt oskalade.
  5. Blanda den avsvalnade pastan med pesto, tomater och räkor. Bred ut alltsammans på ett uppläggningsfat eller lägg det i en skål.
  6. Skär avokadon i skivor. Lägg på avokado, rucola och fetaost. Hacka rödlöken och strö den tillsammans med gräslöken ovanpå pastasalladen. Servera eventuellt med lite turkisk yoghurt.