Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räk- och krabbkakor med fänkål, pomerans och apelsindip


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Prova krabbkakor till middag ikväll!

Ingredienser

4 portioner
  • 
200 g krabbkött

  • 200 g räkor, skalade

  • 200 g kokt ris

  • 1 gul lök, finhackad
  • 
3 ägg
  • 
1 knippe dill
  • 
1 fänkål, finhackad
  • 
1 tsk pomerans

  • 4 vitt bröd, tärnat
  • 
1/2 dl majonnäs

  • 1/2 dl crème fraiche
  • 
2 vitlöksklyftor, rivna

  • 1 apelsin, saften
  • 
salt att smaksätta med


Så här gör du

  1. Blanda räkor, krabbkött, kokt ris, fänkål, pomerans, gul lök, dill, äggula och brödtärningar till en smet. Smaksätt med salt.

  2. Forma biffar och stek gyllenbruna i stekpanna. Blanda majonnäs, crème fraiche, vitlök, apelsinsaft och salt till en kräm.

  3. Lägg upp räk- och krabbkakorna på en tallrik och klicka på krämen.