Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ragu på pulled pork

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En riktigt god, italiensk ragu ska koka länge, här tar vi pulled pork till hjälp för att få till den mustiga smaken. Servera med en pastasort som fångar upp den tjocka såsen. Gör du köttet i förväg går den här rätten att slänga ihop på nolltid, vilken vardagskväll som helst!

Här hittar du ett grundrecept på pulled pork.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 portioner pasta, gärna rigatoni
  • 4 dl pulled pork
  • 1 gul lök
  • 2-4 vitlöksklyftor
  • 150 g skogschampinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 dl torrt vitt vin eller ­matlagningsvin
  • 2 burkar krossade tomater, eller hela konserverade körsbärstomater
  • 1-2 buljongtärningar eller msk fond
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Till servering:

  • parmesan
  • 1 knippe persilja, grovhackad

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök, dela svampen i kvartar. Fräs lök och svamp i olja tills de börjar få färg, tillsätt vinet och låt det koka in nästan helt.
  2. Tillsätt tomater och buljong­tärningarna eller fonden. Låt såsen koka på medelvärme i 10 minuter, tills den tjocknar.
  3. Rör ner köttet och smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan, häll av vattnet och blanda ner den i den varma ragun.
  5. Lägg upp på fyra tallrikar och toppa med riven parmesan och persilja.