Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Raggmunk med fläsk och rårörda lingon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ett enkelt och gott recept på den klassiska svenska rätten raggmunk. Stek gärna dina raggmunkar i plättjärnet så blir de tunna och håller formen. Asterix, Bintje eller Herta är lämpliga val av potatissorter. Servera med fläsk och rårörda lingon.

Rårakor innehåller enbart potatis och salt men är också väldigt goda. Se receptet här

Ingredienser

4 portioner
  • 8 dl råriven fast potatis
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl standardmjölk
  • smör eller rapsolja till stekning
  • 250 g bacon eller rökt sidfläsk
  • persilja

Rårörda lingon

  • 2 dl frysta lingon
  • 1 msk strösocker

Så här gör du

  1. Vispa ihop ägget med mjölet och hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, vispa upp och låt smeten stå och svälla i en timme.
  2. Skala och riv potatisen på rivjärnets grova sida. Blanda ner potatisrivet i smeten och grädda tunna plättar i smör eller rapsolja tills de är gyllenbruna på bägge sidor.
  3. Stek upp fläsk eller bacon och servera till raggmunkarna med rårörda lingon och lite hackad persilja.
  4. Tina bären och rör dem med socker tills det lösts upp.
2 kommentarer om "Raggmunk med fläsk och rårörda lingon"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Annick

      hej, tack för att du uppmärksammade oss på detta. Det ska vara 4 portioner och nu har vi rättat till det i receptet. Mvh Mitt kök-redaktionen