Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rågbröd med rödbetsslaw & pannbiff

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Smörrebröd! Tillsätt 2–3 msk majonnäs, crème fraiche eller matlagningsyoghurt för en krämigare röbetsslaw.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skivor rågbröd

Pannbiff:

  • cirka 300 g köttfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 2 msk mjölk
  • 1 ägg, vispat
  • ½ msk soja
  • ½ lök, riven
  • salt och peppar
  • 1 krm socker

Stekt lök:

  • 2 gula lökar
  • smör

Rödbetsslaw:

  • 1 rå rödbeta, riven
  • 400 g vitkål, strimlad
  • 1 ½ msk honung eller socker
  • 1 ½ msk vinäger, vit eller röd
  • salt och peppar

Till garnering:

  • gräslök

Så här gör du

  1. Lägg ströbröd, mjölk, ägg och soja i en bunke. Blanda ner lök, salt, peppar och socker i bunken. Låt svälla i cirka 6–8 minuter. Rör därefter ner färsen så att det blir en jämn smet.
  2. Skiva lökringar. Stek på svag värme i smör tills de blir mjuka och nästan genomskinliga.
  3. Koka upp vatten. Lägg riven rödbeta och strimlad kål i ett durkslag. Häll det heta vattnet över. Skölj direkt med kallt vatten och krama ur vätskan.
  4. Blanda kålmixen med honung, vinäger, salt och peppar. Låt stå och dra medan du gör färdigt pannbiffarna. Provstek gärna en liten klick färs så du får den smak du önskar.
  5. Forma färsen till 8 biffar. Stek biffarna i smör på medelvärme i cirka 2–4 minuter på varje sida.
  6. Lägg upp brödet på tallrikar. Lägg på coleslaw jämnt över hela brödet, sedan pannbiffarna och till sist den stekta löken. Garnera med gräslök.